Старух розповів, скількох людей окупанти взяли в полон на Запоріжжі

На вечір 28 червня понад 360 жителів Запорізької області перебувають у полоні в російських окупантів. Приблизно 150 із них у заручниках.

Про це заявив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух на брифінгу в медіацентрі “Україна Укрінформ” 29 червня, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Не в полоні, а в заручниках, тому що це терористи, вони взяли в заручники, а це не військові”, сказав Старух.

Зауважив, що перший заступник міського голови міста Енергодара Іван Самойдюк та мер Дніпрорудного Євген Матвєєв усе ще перебувають у заручниках. Шість посадовців місцевого самоврядування до останнього часу залишалися в полоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З російського полону звільнили двох голів громад Херсонщини

“Про Матвєєва менше інформації. Вони перебувають (у заручниках. Gazeta.ua) із березня. Ми намагалися ставити їх у список для обміну, але, на жаль, поки що їх не обміняно”, уточнив голова ОВА.

За його словами, майже 80 днів перебуває в заручниках 16-річний син голови Запорізької районної держадміністрації Олега Буряка. Також ще двоє неповнолітніх.

“З Іваном Малєєвим (головою Кирилівської селищної ради. Gazeta.ua), думаю, найближчим часом проінформуємо вас про позитивне завершення цієї історії”, додав Старух.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон було захоплено майже на 60%.

Ворог відкрито говорить про плани захопити місто Запоріжжя. Зокрема про це заявляв перший заступник так званої “військово-цивільної адміністрації” Запорізької області Артем Шарлай.