Німеччина прискорить найм іноземних працівників для полегшення хаосу в аеропортах

Уряд Німеччини прискорить видачу дозволів на роботу та віз для кількох тисяч іноземних працівників аеропортів, переважно з Туреччини, щоб допомогти полегшити літній хаос у подорожах.

Про це повідомляє Reuters.

Мандрівники по всій Європі стикаються з особливо довгими чергами в аеропортах цього літа частково через те, що не вистачає персоналу, щоб впоратися з відновленням попиту після обмежень COVID-19.

«Багато людей з нетерпінням чекають своїх відпусток після тривалої пандемії, тому це засмучує, якщо в аеропортах відбуваються збої», – сказав міністр праці Німеччини Губертус Гайль.

Авіаційний сектор Німеччини тепер має на меті привезти працівників з досвідом роботи в аеропортах до Німеччини, в основному з Туреччини, для роботи з наземними бригадами, у тому числі для обробки багажу, сказала міністр внутрішніх справ Ненсі Фазер.

За її словами, вони повинні пройти ті ж перевірки безпеки, що й місцеві працівники аеропорту, перш ніж їм дозволять працювати в аеропортах.

Авіакомпанії, деякі з яких сподівалися наймати іноземний персонал через агенції тимчасової роботи, повинні будуть наймати працівників безпосередньо та зі стандартною заробітною платою, сказав міністр праці.

Він звинуватив у нестачі персоналу авіакомпанії та операторів аеропортів, сказавши, що під час пандемії вони звільнили занадто багато працівників, які тепер знайшли роботу в інших секторах.

«Компанії мали б вжити заходів. Зараз ми бачимо, що було зроблено недостатньо», – сказав він.

Виконавчий директор Lufthansa Карстен Шпор у вівторок вибачився перед співробітниками і клієнтами за хаос, заявивши, що флагманський перевізник зробив помилки, коли скоротив витрати під час пандемії, щоб спробувати врятувати компанію.

Гайль сказав, що втручання уряду, щоб допомогти компаніям доставити іноземних працівників до німецьких аеропортів, є тимчасовим заходом, щоб полегшити навантаження на відпочивальників.

«Це не довгострокове рішення. Компанії мають забезпечити, щоб вони були привабливими роботодавцями, з гідними умовами та заробітною платою», – сказав міністр.

Нагадаємо, німецька авіакомпанія Lufthansa скасувала сотні літніх рейсів через брак персоналу, підкресливши проблеми, з якими стикається Європейська авіація, яка бореться за відновлення галузі після кризи, викликаної коронавірусом.

Читайте також:

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» опинився у десятці найкращих аеропортів Східної Європи у рейтингу The World’s Best Airports in 2022 британської консалтингової компанії Skytrax.

У Бельгії відбувся загальнонаціональний страйк, організований кількома великими профспілками. Були скасовані всі авіарейси на виліт.

Раніше повідомлялося, що російський авіагігант «Аерофлот» перевіз 1,28 млн осіб, що у порівнянні із травнем минулого року менше на 20,6%