Спецгрупа REPO заблокувала російські активи на кілька десятків мільярдів

Створена США міжнародна група з пошуку російських активів здійснила заходи із заморожування або блокування активів рф на суму понад $30 мільярдів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Мінфін США.

«Робоча група «Російські еліти, довірені особи та олігархи» (REPO) вдалася до широкої, багатосторонньої координації, щоб заблокувати або заморозити підсанкційні російські активи на суму понад $30 млрд», – йдеться у заяві групи, опублікованій на сайті американського Мінфіну.

Уточнено, що здебільшого це активи на рахунках.

США також «заморозили або заарештували дороге майно осіб, які перебувають під санкціями, і жорстко обмежили росіянам під санкціями доступ до міжнародної фінансової системи».

У заяві наголошується, що в подальші місяці робоча група США продовжить відстежувати підсанкційні російські активи.

Відомство нагадує, що після військового вторгнення росії в Україну, західні країни заморозили близько $300 мільярдів активів Центробанку рф.

До REPO входять також представники Австралії, Великої Британії, Німеччини, Італії, Канади, Франції, Японії та Єврокомісії.

Читайте також

Парламент Канади готується найближчим часом ухвалити закон, що дозволить конфіскувати заморожені російські активи, які потрапили під санкції.

Рада ЄС вирішила продовжити до 23 червня 2023 року санкції, запроваджені ЄС у відповідь на незаконну анексію росією Криму та Севастополя.

ЄС розглядає можливість запровадження санкцій, пов’язаних із російським золотом, у рамках наступного пакета обмежувальних заходів проти москви за агресію проти України.