Спецслужби РФ вкладали великі гроші у підривну роботу в Україні, але самі ж їх розкрадали – СБУ

Російські спецслужби вкладали у підривну діяльність в Україні та агентурну мережу великі гроші..

Водночас вони самі ж їх і розкрадали. Про це в інтерв’ю виданню “Главком” розповів речник СБУ Артем Дехтяренко.

“Російські спецслужби вкладали шалені гроші (у підривну роботу в Україні. Gazeta.ua). При цьому самі ж і розкрадали цей ресурс. Вони були зацікавлені, аби доповідати Путіну про свою надвисоку ефективність і про те, що українці чекають на “русский мир” із квітами”, зазначив він.

Кожен агент мав різне завдання: працювати у ДРГ, бути агентом впливу або ж був уповноваженим на інформаційну війну. Однак росіяни не дуже перевіряли інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові затримали агента РФ, який коригував ракетні удари по полігону ЗСУ

Крім того, особливо “цінним” агентам повідомляли про плани на повномасштабне вторгнення в Україну. Тому їм рекомендували виїхати за кордон або в безпечні місця, вивезти родини.

Дехтяренко наголосив, що один із політтехнологів Віктора Медведчука, якому оголосили підозру (ймовірно, йдеться про Михайла Погребинського. Gazeta.ua), зробив звіт для спецслужб РФ. У ньому він поділив Україну на п’ять зон за нібито ступенем лояльності. Подібних документів виявили багато.

“ФСБ створила ілюзію підтримки, в яку ж і сама повірила, повірила і вся російська влада. Тобто російські спецслужби розраховували на сприяння на місцях”, додав він.

Дехтяренко зазначив, що СБУ “переграла” ФСБ, тому що не дала ворожим агентам розгорнутися. Водночас Росія продовжує активно використовувати весь арсенал інформаційної війни.

Служба безпеки України викрила агентурну мережу головного управління Генштабу Росії, яка допомагала ворогу у захоплені нашої країни. До неї входив народний депутат Андрій Деркач.

За даними слідства, Деркач курирував створення приватних охоронних підприємств у різних областях України, які повинні були сприяти швидкому захопленню країни.