Мільярдер Річард Бренсон відвідав Київщину: фото

Англійський мільярдер, засновник корпорації Virgin Group, один із найбагатших жителів Великої Британії Річард Бренсон побував на Київщині.

Підприємець відвідав Гостомель. Там цікавився аеродромом ДП “Антонов” і тим, як його можна відновити. Фотографії з ним опублікував керівник місцевої селищної адміністрації Тарас Думенко 29 червня у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор Гаазького суду відвідав зруйновану Салтівку у Харкові

“Річард Бренсон постійно виступає на підтримку України, її суверенітету, територіальної цілісності, а також за найжорсткіші санкції проти РФ, її лідерів та економіки. У Гостомелі він цікавився аеродромом ДП “Антонов”, можливостями його відновлення”, зазначив він.

Ще за декілька днів до повномасштабної війни Бренсон заявив, що вторгнення Росії в Україну матиме наслідки для всього світу. Про це він повідомив у другій своїй статті “Захист верховенства права”, яку написав через ситуацію довкола України.

Бренсон розповів про розмову із послом України у Великій Британії Вадимом Пристайком щодо ролі світової бізнес-спільноти та необхідності відстоювати мир.

У розмові порушили питання Будапештського меморандуму 1994 року. Тоді Росія підписала зобов’язання “поважати незалежність і суверенітет і існуючі кордони України”. У свою чергу Україна приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та відмовилася від свого ядерного арсеналу.

На думку мільярдера, анексія Криму Росією 2014 року стала першим серйозним порушенням Будапештського меморандуму, а російське вторгнення в найближчі дні розірве меморандум і матиме наслідки для всього світу.