На популярному іспанському курорті п’яних туристів рятуватимуть з води платно

Влада популярного курортного міста Сан-Себастьян в Іспанії має намір брати гроші за порятунок п’яних туристів з води, якщо буде доведено, що на момент події вони перебували в стані алкогольного сп’яніння.

На даний момент опрацьовується відповідний закон, який дозволить стягувати таку плату, повідомляє The Guardian.

Наприклад, у квітні 2022 року рятувальникам довелося посеред ночі рятувати двох п’яних чоловіків, яких віднесло течією від берега. Для проведення рятувальної операції були задіяні 20 осіб, а її вартість коштувала міському бюджету 6000 євро.

«Я б хотів ніколи не брати жодного євро, фунта або долара. Мета тут полягає в тому, щоб запобігти подібним інцидентам. Конфронтаційний характер цього закону спрямований на те, щоб змусити людей двічі подумати», – зазначив член міської ради Сан-Себастьяна, відповідальний за безпеку громадян Мартін Ібабе.

Читайте також:

У тимчасово окупованій Херсонській області в місті Генічеськ російські окупанти намагаються розпочати туристичний сезон.

У літній сезон 2022 року в тимчасово окупованому Криму через низький попит не відкриється до третини готелів та гостьових будинків, що приймають туристів.