Президент розказав, яку перевагу Україні дала недооцінка в світі

Світ і, зокрема, Російська Федерація, недооцінили Україну у її спроможності давати відсіч ворогу.

Така помилкова оцінка дала Україні час звільнити тимчасово захоплені російськими окупантами території після підступної атаки РФ, заявив 29 червня президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американському каналу NBC.

“Думаю, вони загалом недооцінили Україну. Всі по різному, на різних рівнях. І, я думаю, що з одного боку, це позитив. Бо якби знали, що я залишуся, що залишиться влада, а люди будуть виходити на вулиці, захищати голіруч свої домівки, вони б готувалися до цієї війни значно масштабніше. Гадаю ця недооцінка нашої змоги чинити героїчний опір ворогу мене не ображає. Навпаки, це дало нам фору. Той час, який нам знадобився, щоб потім деокупувати нашу державу”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: програш України у війні з РФ означатиме програш демократії, США і Європи

Водночас, на думку Зеленського, росіянам було дуже складно оцінити спроможність українського народу виживати. Навіть з огляду на розвіддані РФ.

“Це дуже складно оцінити, бо ти не стоїш на моєму місці. Якщо це не стосується тебе особисто, якщо вбивають не твою дитину, якщо горить не твій дім. Коли не твій дім підпалюють, це дуже складно до кінця зрозуміти. Бо ми всі до цього в таких ситуаціях не були. І те, як ми поводимося у таких складних ситуаціях, шокувало деяких людей”, додав президент.

Повномасштабна війна, яку Російська Федерація розв’язала проти України закінчиться перемогою українського народу, вважає Зеленський.

У відповідь на слова інтерв’юера, що Україні потрібен паритет щодо зброї, а для цього потрібно багато нових поставок, президент закликав союзників більше підтримувати Україну.