Британія вдарила санкціями по родичам путіна

Уряд Великої Британії наклав санкції на людей з найближчого оточення путіна, зокрема його двоюрідну сестру.

Про це повідомляє сайт уряду Британії. Серед тих, хто потрапив під санкції – Володимир Потанін – друга найбагатша людина росії і власник великого конгломерату «Інтеррос». Як наголошується в повідомленні, Потанін продовжує накопичувати статки, підтримуючи режим Путіна, придбавши «Росбанк» і частку в «Тінькофф Банку» після вторгнення рф  в Україну.

Під санкції також потрапила Ганна Цивільова, двоюрідна сестра Путіна і президент відомої російської вугледобувної компанії АТ «Група Колмар». Чоловік Цивільової Сергій Цивільов є губернатором Кемеровської області, багатої вугіллям, і пара отримала значну користь зі своїх відносин з Путіним. АТ «Група Колмар» також знаходиться під санкціями.

Уряд Британії також вводить нові заходи, які не дозволять росії отримати доступ до британських трастових послуг. Ці послуги, які дозволяють фізичній або юридичній особі управляти чужими активами, є ще одним важливим елементом британського сектора фінансових послуг світового рівня, який росія більше не зможе використовувати.

Раніше Британія заборонила експорт в росію і використання банкнот в стерлінгах.

Раніше ми писали, що Європейський Союз розглядає можливість запровадження санкцій, пов’язаних із російським золотом, в рамках наступного пакета обмежувальних заходів проти москви за агресію проти України.

Також нагадаємо, що парламент Канади готується найближчим часом прийняти закон, який дозволить конфіскувати заморожені російські активи, що потрапили під санкції.