У Києві залишається загроза ракетних обстрілів – КМДА

У Київській міській держадміністрації заявили, що у столиці все ще залишається небезпека ворожих ракетних обстрілів.

Через це закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Про це йдеться у Telegram-каналі КМДА.

Повітряна тривога оголошується, коли сили ППО сповіщають про рух ворожих літаків або є підтвердження пуску ракет. Саме тоді у місті спрацьовує електросирена. Крім того, працюють сервіси для смартфонів для оповіщення про повітряну загрозу.

Також закликали дотримуватися комендантської години, яка триває з 23:00 до 5:00. У цей час не можна бути на вулиці та у громадських місцях, а також переміщатися транспортом без перепустки або пішки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни самовільно проводять пляжний сезон чим загрожує такий відпочинок

Однак виходити можна для того, щоб дійти до найближчого укриття. Також у комендантську годину необхідно дотримуватися режиму світломаскування.

Крім того, для укриття цілодобово працює метрополітен. Щоб скористатися ним після завершення роботи метро, необхідно натиснути на дзвінок, який знаходиться біля вхідної групи дверей, та зачекати постового поліцейського.

Для місцевих мешканців також доступна мапа, на якій вказані укриття.

Уранці 26 червня Росія вкотре обстріляла Київську область та Київ. Попередньо, випустила 14 ракет. В області спрацювала протиповітряна оборона. Збита одна ракета.

У Києві один з “прильотів” припав на житлову багатоповерхівку на Лук’янівці. Через це в будинку спалахнула пожежа. Пошкоджено будівельні конструкції з першого по сьомий поверхи. Частково зруйновані сьомий, восьмий та дев’ятий поверхи. Рятувальники шукають людей під завалами.

Окупанти цілилися в оборонне підприємство, яке розташоване в Шевченківському районі. Робили це втретє.

Пізніше, близько 11:30 в Києві вдруге за добу пролунала серія потужних вибухів.