Столична авіакомпанія заробляла на вертольотах для Нацгвардії

У Києві затримали генерального директора однієї з приватних авіакомпаній, який в умовах воєнного стану не повернув 10 орендованих вертольотів із Африки.

Чоловік проігнорував вимоги воєнного часу і не повернув у держвласність орендовані вертольоти загальною вартістю майже $500 тис., повідомила Служба безпеки України.

“Ця авіатехніка мала бути задіяна для виконання бойових завдань Національною гвардією України під час агресії Росії. Натомість власник компанії заробляв десятки млн грн на суборенді літальних апаратів на території Західної Африки”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові затримали агента РФ, який коригував ракетні удари по полігону ЗСУ

У 2002 році одна з військових частин передала дев’ять багатофункціональних вертольотів Мі-8МТ і один Мі-8МТВ в оренду приватній компанії. У разі запровадження воєнного стану фірма зобов’язувалася повернути повітряні судна на базовий аеродром. Однак керівник авіакомпанії порушив вимоги закону і залишив гелікоптери в Африці.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру.

Столичного підприємця викрили на продажу позашляховиків Збройних сил України, які ввезли у країну як гуманітарну допомогу. Власник СТО, користуючись воєнним станом, намагався продати транспортні засоби польської реєстрації. 2 червня після огляду транспортних засобів покупцем чоловік отримав завдаток $400. Надалі після проведення ремонту автомобілів та отримання другої частини коштів у сумі $6,1 тис. злочинця затримали.