Переговори з РФ можливі лише після її поразки в Україні – МЗС Великої Британії

Переговори між Києвом та Москвою щодо війни в України варто відновити лише тоді, коли Росія отримає поразку на полі бою.

Про це заявила міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс під час саміту НАТО в іспанському Мадриді 29 червня, пише “Європейська правда”.

“Нам необхідно забезпечити поразку Росії в Україні. Це необхідно для європейської безпеки, свободи та демократії. Це єдиний спосіб, у який можна досягти тривалого миру в Європі”, сказала Трасс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Росія хоче вийти на переговори” чому в Кремлі заговорили про завершення війни

На її думку, повернення до переговорів, коли війська РФ ще в Україні, “принесе фальшивий мир”.

“Це призведе до подальшої агресії у майбутньому. Ми повинні вивчити уроки минулого – помилки мінського протоколу, до прикладу, який не зміг забезпечити тривалий мир у регіоні”, додав Трасс.

Міністерка наголосила, що цивілізований світ повинен сприяти програшу РФ на полі бою.

Переговори між Україною та Росією на рівні делегацій поки на паузі. Працює лише гуманітарна підсекції, яка пов’язана з обміном полоненими, гуманітарними коридорами та евакуацією із зони бойових дій українців, повідомив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Останній раунд очних переговорів між Україною та РФ відбувся у Стамбулі. На ньому українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки. Після цього переговорний процес “сильно ускладнився”.

Україна повернеться до переговорів після звільнення територій, захоплених Росією впродовж останніх трьох місяців, сказав президент Володимир Зеленський.