США внесли до «чорного списку» низку китайських компаній: у чому причина

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена внесла п’ять китайських компаній до «чорного списку» експортерів за порушення санкцій, пов’язаних з наданням підтримки російським військовим та оборонним компаніям до та під час вторгнення в Україну.

Як повідомляє Financial Times, Міністерство торгівлі включило китайські компанії до «списку суб’єктів», що фактично забороняє американським компаніям експортувати продукцію в ці країни. Йдеться про такі компанії, як Connec Electronic, King Pai Technology, Sinno Electronics, Winninc Electronic і World Jetta (HK) Logistics.

«Сьогоднішні дії посилають потужний сигнал юридичним і фізичним особам по всьому світу, що якщо вони будуть прагнути підтримати росію, США відсічуть їх», – заявив заступник Міністра торгівлі США Алан Естевес.

Читайте також

У вівторок, 28 червня, міністерство торгівлі США внесло 36 компаній із дев’яти країн до списку структур, яким обмежено доступ до американських технологій і товарів, за порушення законів США про міжнародні санкції.

З середини червня Велика Британія запровадила більш суворий механізм притягнення до відповідальності за порушення санкцій проти росії.

Наприкінці травня Велика Британія почала перше розслідування проти російського олігарха щодо порушення санкцій.