На Буковині викрили схему розкрадання гумдопомоги – “благодійники” продавали авто, які передали для ЗСУ

На Буковині викрили незаконну схему розкрадання гуманітарної допомоги.

Її учасники отримували прибуток за продаж автівок, які передали для ЗСУ. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у Telegram.

Відомо, що співробітники благодійної організації налагодили механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України в якості гумдопомоги. Вони продавали їх людям, які шукали авто для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продав гуманітарки на 1 млн грн: у Дніпрі викрили чергового “бізнесмена”

Після отримання коштів автівки перевали військовим частинам нібито як гуманітарну допомогу на безоплатній основі. За такою схемою продали чотири машини.

“Під час розрахунку за четверте авто у порядку ст. 208 КПК України затримано буковинця. Йому повідомлено про підозру. Слідство встановлює всі обставини та причетних до незаконного використання гуманітарної допомоги осіб”, йдеться у повідомленні.

Керівника благодійного фонду “спакували” в Житомирі за продаж шоломів, наколінників, турнікетів, призначених для українських бійців. “Заробив” на продажі гуманітарки майже 500 тис. грн.

Зафіксували неодноразове ввезення на пільгових умовах з-за кордону товарів, призначених для Збройних сил України та учасників тероборони й отриманих як гуманітарна допомога. Однак житомирянин не відправляв їх захисникам, а продавав.