ТРЦ відновлюють роботу: із 320 функціонує 227

Наразі відновили роботу 227 із 320 торговельних центрів України.

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на пресслужбу Української ради торгових центрів (УРТЦ)

Згідно з результатами дослідження УРТЦ, проведеного на початку червня, загалом роботу відновлено на орендних площах у 4,12 млн кв. м, що становить 72% усіх торгових площ з урахуванням торговельних центрів, розташованих на тимчасово окупованій території.

Не працюють 14% торгових площ (804 тис. кв. м), значна частина яких пошкоджена, йдеться у повідомленні. Проте деякі пошкоджені ТЦ уже частково або повністю відновили роботу, наприклад Lavina Mall (Київ), Retail Park (Київська обл.), Nikolsky (Харків) та інші.

За даними УРТЦ, найбільше ТЦ, що не працюють, зафіксовано на сході країни. Тут відвідувачів приймають лише 12% торгових площ, 42% не працюють та 46% розташовані на окупованій території.

Менше ніж половина торгових площ працює на півдні (45%). У столиці закритими поки що залишаються 11% торгових площ у ТЦ. Практично всі ТЦ працюють на півночі, заході та в центрі України.

Раніше повідомлялося, загальні втрати торговельних центрів України внаслідок агресії росії становлять $9,8 млрд.

Нагадаємо, лідери країн G7 засудили ракетний удар по торговому центру в Кременчуці та заявили, що винні, в тому числі президент росії володимир путін, повинні понести відповідальність. У Генпрокуратурі заявили, що атака на ТРЦ в Кременчуці може розглядатися у Гаазі.