Водоспад та унікальні скелі – де погуляти на природі в Рівному

Влітку 2022 українці особливо потребують відпочинку й перезавантаження. Щоб відпочити душею й тілом не обов’язково їхати за кордон. В Україні є безліч цікавих місць, які приховують відомі туристичні принади.

Одним із туристичних магнітів є Рівне і сусідні з ним місцевості. У самому місті можна побувати в затишних парках, попити смачної кави, а виїхавши за межі Рівного потрапити в туристичні локації, що прославилися на весь світ.

Куди піти й поїхати в Рівному розповість Gazeta.ua.

Парк Оствиця

У Рівному біля озера Басів Кут розташований мальовничий парк історичної реконструкції. Сама локація влітку є дуже атмосферною та фотогенічною. Особливо полюбляють рівняни фотографуватися на тлі дерева-“порталу”.

У парку історичної реконструкції Оствиця в Рівному поселили бджіл. Для них створили унікальний давньоруський вулик – борть.

Домівку для комах зробили із тополі місцеві та київські бортники. Про це повідомляє “Суспільне”.

Борть – це видовбана колода, яку навішують на дерево. Там живуть бджоли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Чуваської й Толстого: у Львові проголосували за нові назви вулиць

Ремесло виготовлення борті – унікальне. Наприклад, у Литві таких майстрів вже немає. Вони намагаються відновити технологію за переказами. Українці ж ще можуть навчатися у знавців особисто.

Макові поля в Бущі
Неподалік від Рівного розташоване селище Буща. Воно славиться мальовничими маковими полями. Локація приваблює фотографів. У мережі фото з місця опублікував Василь Юрчук.

Гідропарк з унікальними скульптурами
У гідропарку Рівного – затишна атмосфера. А ще там є яскраві скульптури, що вражають навіть художників. Нещодавно в мережі з’явився допис київського митця Олександра Богомаза, який відвідав гідропарк.
“Це чудо в Рівненському гідропарку…” написав Олександр Богомаз.

Автором фігур є митець Леонід Форсюк. У скульптурі “Нептуна та Русалки” в радянський час зробив тризуб, який заборонили ставити.

“У “горкомі” було написано “Трезуб заменить”. Щоб не нагадувало тризуб український. Но я його не замінив, а вдосконалив. Це називається робочий варіант. По ньому виконували”, – розповів митець “Суспільному”.
Базальтові стовпи
Незвичайна локація з мальовничою водоймою також приваблює туристів, які подорожують Рівненщиною. Тут було зроблено чимало фотосесій для соцмереж – і не лише українських.

Тараканівський форт

Як магніт для туристів із різних країн – оборонна споруда Тараканівський форт. Розташована на мальовничій висоті над річкою Іква на Дубенщині. Загадкова атмосфера робить фото туристів колоритними й унікальними.

Тунель кохання у Клевані

Локація в Клевані поблизу Рівного відома на весь світ. Про унікальний Тунель кохання зняли документальний фільм BBC. Відрізок старої колії, над яким утворився природний навіс із дерев, фотографують і знімають у різні сезони.

Білівські хутори

Білівські хутори часто називають рівненською Ісландією. Пейзажі, подібні до скандинавських, приваблюють туристів, фотографів і романтиків.

Білі фосфатні гори

Унікальні гори на Рівненщині утворилися з викидів промисловості. 15 млн т фосфогіпсу, які роками складає Рівнеазот, виглядають як засніжені гори з жовто-зеленим озером посередині. Часто цю локацію називають “космічною”.

Водоспад у Козині

Поблизу Рівного у селищі Пляшівка є шлюз-дамба, що виглядає як водоспад. У незвичному атракціоні можуть плавати туристи. Місцеві розповідають, що під час купання у “водоспаді” є ефект легкого масажу.

Красуня терпіти не буде

Ще однією улюбленою локацією рівнян став мурал Костянтина Качановського. Зобразив українку зі зброєю – підписав “Красуня терпіти не буде”.

Алея ковальських скульптур

У самому центрі міста ще одна туристична принада. Алею ковальських скульптур створили 2012-го. Ідея Алеї кованих скульптур з’явилася не випадково. Поштовхом до цього стало проведення в Рівному першого міжнародного ковальського фестивалю “Металеве серце України” 2012 року. Саме тоді було створено першу скульптуру “Ковальське серце”, яку ковалі подарували місту. Традиція проведення фестивалю продовжується з року в рік, як і традиція дарування символічних скульптур, виготовлених за тематикою фестивалю.

Городище Оствиця парк історичної реконструкції на березі озера Басів Кут у місті Рівне. Він відтворює атмосферу часів Давньої Русі. “Оствиця” – одне з імен, якими називали річку Устя, яка утворює Басівкутське водосховище-озеро.

На лівому березі озера Басів Кут збереглося давнє укріплення, датоване XI першою половиною XII ст. Воно було оточене земляними валами й ровами, що отримали назву “Басівкутське городище”. Біля його підніжжя і створили Парк історичної реконструкції “Городище Оствиця”.