Росіяни повністю окупували Сіверськодонецьк – 90% міста зруйновані

Російські окупанти повністю захопили Сіверськодонецьк на Луганщині. Евакуація з міста цивільного населення неможлива.

Про це сказав мер Олександр Стрюк в ефірі телемарафону.

“Місто повністю під окупацією Російської Федерації. Вони намагаються там наводити свої порядки. Наскільки мені відомо, призначили якогось коменданта, який там збирає якийсь “актив”, розповів Стрюк.

Місто зруйноване, сказав мер.

Стрюк прокоментував ситуацію на заводі “Азот”.

“Цивільні частково вже залишають територію “Азоту”, виходять. Але вони в місті. З ними знімають пропагандистські ролики. Люди пережили майже три місяці життя в укриттях та підвалах”, розповів Стрюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили наступ росіян у напрямку Мар’їнки

Після відведення підрозділів наших військ ворог закріплюється в обласному центрі Сіверськодонецьку та селах-сателітах Сиротиному, Вороновому і Борівському, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Виїхати з міста зараз можна лише через тимчасово окуповані території.

“Рашисти встановлюють у місті свої порядки, призначили “коменданта”, знімають пропагандистські сюжети з людьми, які виходять з укриттів “Азоту”, пише Гайдай.

Місто зруйноване на 90%, повідомив.

“Ми повернемо своє місто! Це не надовго. Сіверськодонецьк – це Україна!” – написав голова адміністрації.

Збройні сили України вийшли з Сіверськодонецька. Вихід українських військ із міста 24 червня підтвердив Гайдай. Запеклі бої за місто тривали понад місяць.

Ситуація у Сіверськодонецьку зараз нагадує ситуацію в Рубіжному, яке фактично було стерте з лиця землі російськими бомбами й снарядами. Утримувати фактично знищене місто немає сенсу, пояснили в Нацгвардії.