Окупанти масово викрадають родичів українських військових, зокрема дітей

Викрадення родичів українських військових на тимчасово окупованих територіях вже мають системний характер.

Про це повідомляє ГУР Міноборони. У військовій розвідці вказали, що бази даних українських громадян потрапляють в руки рашистів при захоплені адміністративних будівель або ж за допомогою колаборантів-зрадників. Орієнтуючись на ці дані, окупанти, викрадають як дорослих родичів (в тому числі жінок та людей літнього віку), так і дітей. На сьогодні більшість подібних випадків фіксується на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Зокрема, нещодавно стало відомо, що окупанти взяли в заручники кількох дітей чергового українського військовослужбовця.

ГУР попереджає, що після викрадення росіяни можуть зв’язуватися з військовослужбовцями та вимагати прибути на окуповані території в обмін на безпеку рідних.

Раніше у тимчасово окупованому Херсоні представники окупаційної влади увірвалися до Державного архіву Херсонської області та викрали документи.

Російські військові за тиждень викрали близько 20 жителів окупованого Енергодару Запорізької області. При цьому 11 з них – це працівники ЗАЕС.

Також нагадаємо, що 7 червня, російські окупанти з власного будинку викрали старосту Червономаяцького старостинського округу Новорайської сільської територіальної громади Бериславського району Вороного Олександра Олександровича.