“У них інші цінності”: Угорщина купує російську нафту зі знижкою $40 за барель – Коболєв

Угорщина купує в Росії нафту зі знижкою $40 за барель і більше від світових цін на нафту Brent.

Таку заяву зробив ексголова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв в інтерв’ю LIGA.net.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну він об’їздив багато країн, щоб допомагати лобіювати санкції проти країни-агресорки. Зокрема, побував у США, країнах Близького Сходу та Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина закликала Євросоюз “заспокоїтися” із санкціями проти РФ

Він наголосив, що з такими країнами, як Угорщина, домовлятися складно про санкції. Для них Росія є “запорукою економічного добробуту”. Іноді таке співробітництво допомагає й у стабільності кар’єри деяких політиків.

“Тому угорцям розповідати про Бучу або Ірпінь сенсу немає. Орбана це не цікавить. Для них емоції нецікаві. Вони живуть в іншому форматі цінностей. Вони хочуть заробляти на росіянах. Just Business”, підсумував Коболєв.

Президент України Володимир Зеленський 21 червня поговорив з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном і запросив його відвідати Київ. Зеленський повідомив про домовленість розвивати співпрацю в енергетичній сфері.

ЗМІ називали Орбана “другом російського лідера Володимира Путіна”. Угорщина блокувала нові санкції проти країни-агресорки Російської Федерації, не бажаючи відмовлятися від російської нафти.

У квітні Орбан, партія якого перемогла на парламентських виборах, називав Зеленського своїм супротивником. Загравання з Росією не принесе йому користі, адже угорці європейці, відповів на таку заяву Зеленський.