Українська металургія відновлюється – дослідження

Українська чорна металургія відновлюється.

Сфера постраждала після руйнування й окупації Азовсталі та комбінату ім. Ілліча, повідомляє Центр економічної стратегії.

Найбільші видобувачі залізної руди та виробники сталі не згорнули інвестиційні програми. Найбільший виробник “АрселорМіттал Кривий Ріг” лише передбачив обмежене скорочення інвестиційного плану на найближчі 5 років з $500 млн до $420 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Україна може добитися максимального пакету допомоги” економіст про саміт G7

Компанії адаптуються до попиту та виробляють нові види продукції.

“Макрофінансова стабільність в Україні через три повні місяці після початку війни дедалі більше руйнується. У травні кілька ударів по платіжному балансу (відновлення імпорту і недостатній приплив іноземної допомоги) змусили Національний банк відреагувати на ризик валютної кризи радикальними і непопулярними заходами”, йдеться у дослідженні.

Велика Британія з іншими країнами G7 розглядають можливість використання заморожених коштів Росії на “план Маршала” для України.

“План Маршалла” для України може стати однією з тем саміту G7. За обговорення відновлення України на саміті “Великої сімки” виступив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Він для цього плану хоче створити комісію експертів із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн. Саміт пройде в німецькому місті Ельмау 26-28 червня. У ньому візьме участь і президент Володимир Зеленський.