Німеччина розглядає можливість націоналізації «Північного потоку-2»

Міністерство економіки Німеччини вивчає можливість націоналізації німецької ділянки російського газопроводу «Північний потік-2». Потім газогін хочуть підключити до плавучого терміналу зрідженого природного газу. 

Про це із посиланням на джерела повідомило німецьке видання Der Spiegel

Вказано, що частину трубопровідної системи на території Німеччини можна підняти з води і відрізати від решти трубопроводу. Далі труби, які ведуть із суші на море, можна було б з’єднати з мобільним терміналом зрідженого газу.

Плюс плану у тому, що газ може транспортуватися безпосередньо до південної Німеччини. Утім, існують і певні ризики – наприклад, екологічні проблеми. Також відкритим лишається питання прав власності на трубу.

Водночас ФРН побоюється помсти з боку рф – адже агресор може експропріювати німецькі компанії у росії. 

Речник президента рф Дмитро Пєсков вирішив не коментувати матеріал Spiegel: «Давайте не займатимемося з вами такими гіпотетичними міркуваннями. Напевно, якщо будуть якісь конкретні дії, то насамперед це буде робота для юристів, щоб дати правову оцінку таким діям, якщо вони справді обговорюються. Не знаючи суті того, що відбувається, щось говорити було б неправильно». 

Читайте також:

В Німеччині розповіли про подальші плани щодо газопроводу «Північний потік-2»

Швейцарський суд призупинив процедуру банкрутства компанії-оператора «Північного потоку-2»

В Німеччині ліквідують «кліматичний» фонд: він був причетний до будівництва «Північного потоку-2»