Лаврову примарилася підготовка ЄС та НАТО до війни проти росії

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров побачив у наданні статусу кандидатів на членство в ЄС Україні та Молдові створення коаліції країн Євросоюзу та НАТО для війни з росією.

Про це, як пише Інтерфакс, Лавров заявив на прес-конференції в Баку. Він знову стогнав про «русофобську зарядженість Євросоюзу», порівнявши нинішню ситуацію в Європі з початком Другої світової війни, коли «Гітлер під свої прапори зібрав значну, якщо не більшу частину європейських країн, для боротьби проти Радянського Союзу».

«Ось зараз також, у тому числі, і Євросоюз разом із НАТО збирають таку вже сучасну коаліцію для боротьби, а за великим рахунком війни з російською федерацією. Будемо на все це дивитися дуже уважно», – сказав Лавров, додавши, що російська влада «реально дивитиметься на поведінку Європейського союзу» і «стежитиме за реальними кроками», які зроблять Україна та Молдова після надання їм статусу кандидата на вступ до ЄС.

Раніше спікер путіна Пєсков зваявив, що надання Україні статусу кандидата в ЄС є внутрішньою європейською справою, утім, «головне, щоб ці процеси не призводили до великих проблем у відносинах цих країн із росією».

Нагадаємо, Європейська рада під час саміту у Брюсселі 23 червня надала Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу.