На “екскурсію” до Маріуполя приїхали московські попи

У Маріуполь приїхала делегація Московського патріархату з інспекцією.

Великий кортеж із попів та військової охорони повезли по церквах. Була окрема, непублічна, екскурсія в драмтеатр. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

За його словами, колаборантам видали вказівки храми відновити в першу чергу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі утворилися великі черги за “компенсацією” від окупантів грошей не видають

“Посилити кількість молебнів на захист війська російського. Місцевим попам − посилити пропаганду через молитви по невинно вбитих “українськими військовими”, − пише Андрющенко.

Окреме рішення по храму УПЦ Петра Могили. Видали вказівку знести або переробити під канони РПЦ.

“Московській патріархат продовжує працювати як повноцінне ФСБ. Тому, може, вже час остаточно відправити його за ОПЗЖ та військовим кораблем офіційно?” − констатував радник.

У місті залишаються приблизно 150-170 тис. людей. Мешканці п’ють воду з каналізації. У місті поширюється холера, грабують пенсіонерів.

У травні журналісти повідомляли про четверте місце масового поховання вбитих окупантами мешканців.

Російські війська вбили понад 22 тис. маріупольців, що вдвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни.

Окупанти проводять у тимчасово захопленому Маріуполі “перепис населення” і пропонують “послуги” з поховання за 10 тис. грн. Під час “перепису” у людей вимагають документи, що посвідчують особу, а також відбитки пальців.