Зеленський подякував США за додаткові HIMARS: “Підтримка важлива як ніколи”

Президент Володимир Зеленський подякував США за додаткові ракетні артилерійські системи HIMARS.

Він наголосив, що ця підтримка зараз важлива для України, у Twitter.

“Вдячні президенту США Джо Байдену та американському народу за рішення надати Україні черговий пакет оборонної допомоги на 450 мільйонів доларів. Ця підтримка, зокрема додаткові HIMARS, зараз важлива як ніколи. Спільними зусиллями звільнимо українську землю від російського агресора”, зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гордість і біль: чотири місяці війни у фото

HIMARS − це високомобільна реактивна система залпового вогню. Призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів.

Вона несе шість ракет для залпового вогню або одну ракету на п’ятитонній вантажівці. Систему було розроблено як малу, мобільну РСЗВ з можливістю “стріляйітікай”.

1 червня США повідомили, що передадуть Україні реактивні системи залпового вогню HIMARS. РСЗВ і боєприпаси до них передбачає новий пакет військової допомоги.

Американські ракетні артилерійські системи HIMARS прибули в Україну 23 червня. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

США й надалі постачатимуть Україні артилерійські системи залпового вогню. Додаткові поставки HIMARS “дуже ймовірні”, заявив координатор Ради нацбезпеки у Білому домі Джон Кірбі 24 червня.

На передовій українські бійці вже знищують російських окупантів за допомогою HIMARS. В Україну прибули чотири установки HIMARS. Їх одразу відправили на лінію фронту.