Голова селищної ради на Херсонщині перейшов на бік ворога

На Херсонщині підозру в державній зраді отримав голова селищної ради Скадовського району Сергій Бєлік.

Голову Лазурненської селищної ради підозрюють у переході на бік ворога, повідомила у п’ятницю пресслужба Офіса генерального прокурора.

“Керівник Херсонської обласної прокуратури заочно повідомив про підозру голові селищної ради Скадовського району у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Підозрюваний під час збройного конфлікту між Україною та Російською Федерацією, перебуваючи на посаді голови громади, перейшов на бік ворога. Користуючись довірою виборців, він агітує місцеве населення до співпраці з окупантами”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні керівник лікарні “злив” окупантам особові дані Нацполіції

Також підозрюваний надав представнику окупаційної влади інформацію про місцеві заклади освіти та організовує будівельно-монтажні роботи на блокпостах збройних сил РФ.

Окрім того, діючи в інтересах загарбників, у травні голова селищної ради взяв участь у нараді так званого голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області, на якій обговорювалася співпраця між незаконно створеними окупаційною владою органами та дії, спрямовані на порушення цілісності й недоторканності державних кордонів України.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. Українські партизани продовжують спротив на тимчасово захоплених територіях.

У Херсонській області партизани перешкоджають терористам у встановленні окупаційного режиму. ЗСУ також “тиснуть” на росіян під Херсоном.