Відкрили майже 20 тис. справ за злочинами РФ – Нацполіція про чотири місяці війни

Сьогодні, 24 червня, минає чотири місяці з початку російської агресії проти України.

У Нацполіції відзвітували, чого вдалося досягнути за час повномасштабної війни РФ, в Telegram.

Зокрема, поліція опрацювала понад 2,8 млн повідомлень від громадян. Це в середньому по 23 тис. звернень за добу.

“Розпочала більш як 19,3 тисячі кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених військовослужбовцями РФ та їхніми пособниками. Затримала понад 160 осіб та оголосила понад 330 підозр у цій категорії. Зареєструвала більш як 82 тисячі злочинів. У 22 тисячах кримінальних проваджень фігуранти вже отримали повідомлення про підозру”, йдеться в дописі.

Також відкрили понад 840 кримінальних справ за колабораціонізм. Підозру оголосили вже 143 зрадникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український суд розгляне першу справу про зґвалтування під час війни

Викрили 97 російських диверсійно-розвідувальних груп. Поліцейські затримали понад 870 підозрюваних у диверсійній діяльності.

“Зафіксували понад 17,6 тисячі майнових злочинів, з яких більш як 16,8 тисячі крадіжки. Більш як 3600 підозрюваних осіб встановлені. Розпочали понад 780 кримінальних проваджень за фактами незаконного переправлення через державний кордон чоловіків, які підпадають під мобілізацію. 277 матеріалів уже скеровані до суду”, зазначили в пресслужбі.

Вдалося знайти 2578 зниклих дітей. Досі розшукують 169 дітей.

Також Нацполіція заблокувала понад 3,6 тис. ворожих інформканалів із загальною аудиторією понад 26 млн користувачів.

В Україні правоохоронці щодня фіксують сотні злочинів військовослужбовців Росії.

“Воєнні злочини – це наша біда. Кожного дня їх 200300 плюс. Це тому, що в нас є обов’язок: коли є факт злочину, ми маємо розпочинати розслідування”, – заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Правоохоронці зараз не можуть злочини російських окупантів розслідувати ефективно, адже тривають бойові дії. В Україні відбуваються усі воєнні злочини, які перераховані у Римському статуті. У магістральній справі щодо вторгнення Росії зараз є 623 підозрюваних.