Мапа: росіяни окупували низку селищ на південь від Лисичанська

На сьогоднішній день Гірська громада в Луганській області повністю окупована. В околицях йдуть незначні локальні бої з окупантами.

Про це в ефірі Еспресо повідомив голова військової адміністрації Гірської громади Андрій Бабченко.

«Незважаючи на те, що в районі Золотого був дуже міцний і надійний укріпрайон, прорив був здійснений з напрямку Горіхове-Тошківка. Зайшли з двох сторін. Одна вийшла на тил – Мирна Долина, Підлісне, Лоскутівка, а інша частина направилась у напрямку Золотого», – заявив він.

Бабченко підкреслив, що зараз на цих територіях встановлюється окупаційний режим.

За даними місцевої влади, на території громади перебувають майже 4 тисячі місцевих мешканців. З вівторка евакуація звідти неможлива через постійні обстріли росіянами доріг. Немає ані води, ані газу, ані електрики. Околиці громади повністю зруйновані.

Напередодні військовий експерт Олег Жданов в ефірі українського телебачення заявив, що у разі загрози оточення, Збройні сили можуть залишити позиції у Золотому і відступити.

Читайте також

У ніч на 24 червня бійці ЗСУ організовано покинули Сєвєродонецьк на Луганщині. Військовим наказали відходити на нові укріплені позиції, аби не допустити оточення, і щоб вони могли повноцінно вести бої проти рф.

На Сєвєродонецькому напрямку противник здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Лисичанська, Сєвєродонецька, Білої Гори, Вовчоярівки, спірного та Берестового. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Лисичанськ та Борівське.

За словами аналітиків, штурмові операції щодо Лисичанська та ймовірне захоплення Сєвєродонецька, не забезпечать росії вирішальної переваги у війні. Темпи наступу окупантів найближчими тижнями суттєво уповільняться.