У Чернігові судять полоненого російського танкіста Кулікова

У п’ятницю, 24 червня, Деснянський райсуд Чернігова провів підготовче засідання у справі російського танкіста Михайла Кулікова, якого підозрюють в обстрілі житлового будинку на околиці Чернігова.

Справу почнуть розглядати 30 червня, пишуть “Ґрати”.

24 лютого танковий батальйон Кулікова вдерся на Чернігівщину з Білорусі, щоб захопити аеропорт та окупувати область.

Злочин, у якому звинувачують танкіста, стався 26 лютого. Куліков із командиром танкового батальйону Леонідом Щьоткіним їхали Кільцевою в напрямку Олександрівки. Командир наказав Кулікову розвернути башту танку та вистрілити по житловому будинку. Той наказ виконав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знущався над цивільними в Бучі: показали капітана РФ, який вбиває українців

“Снаряд зруйнував дві квартири на дев’ятому та 10-му поверсі та технічне приміщення. Мешканців у квартирах не було”, – ідеться в дописі.

Того ж дня Кулікова та Щьоткіна взяли в полон. Перед цим їхній танк підбили. Водій танка загинув. Щьоткіна потім обміняли, за даними “Ґрат”.

За скоєне танкісту загрожує від восьми до 12 років ув’язнення.

23 травня російського військового – командира відділення 4-ї танкової Кантемирівської дивізії з Московської області Вадима Шишимаріна засудили до довічного ув’язнення. Окупант з автомата вбив 62-річного чоловіка на Сумщині. Шишмарін став першим з окупантів, якому винесли вирок в Україні.

Ще одному російському військовослужбовцю повідомили про підозру у вчиненні воєнних злочинів в Київській області. Росіянин позбавляв волі мешканців села Мощун, коїв насильство над населенням у районі воєнних дій, розкрадав майно.