Безупинна стрілянина: опублікували кадри останніх боїв за Сіверськодонецьк

У мережі з’явилося відео останніх боїв за Сіверськодонецьк Луганської областей.

Українські захисники оборонялися на території заводу “Азот” у промисловій зоні міста. Запеклі бої зняв боєць Інтернаціонального легіону, зазначив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 24 червня у Telegram.

У відео видно, що оборонні позиції українських воїнів пошкоджено. Стрілянина не припиняється ні на хвилину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США спрогнозували, коли окупанти припинять наступи

Захисники вже відійшли із Сіверськодонецька. Гайдай у п’ятницю вранці заявив, що Збройні сили України відійдуть на більш укріплені позиції. Наші бійці отримали таку команду, повідомив він 24 червня близько 8:00.

Згодом журналіст Юрій Бутусов, який перебував у Сіверськодонецьку із ЗСУ, заявив, що захисникам вдалося в ніч на 24 червня залишити промзону міста. Воїни на ділянці, де був Бутусов, змогли вийти під обстрілом без втрат.

З першого дня повномасштабного вторгнення росіяни бомбардували Сіверськодонецьк з усієї можливої зброї. Декілька разів окупанти робили спробу захоплення міста. Проте ЗСУ успішно відбивали ворога. Після невдач у Київській, Чернігівській та Сумській областях російський агресор зосередив основні сили на захопленні Донбасу.

Гайдай казав, що в місті обстріляно понад 90% будинків. Критично зруйновані 80%. Їх неможливо відновити. Зазначав, що з боку Тошківки і Золотого ворог просувається до Лисичанська. Пояснив, що Лисичанськ складний за своїм ландшафтом. У місті багато пагорбів і крутих спусків. Тому має бути багато оборонних пунктів.