Занадто образливі: росія висунула ультиматум ФІФА

Розв’язана росією повномасштабна війна проти України, змусила Міжнародну федерацію футболу (ФІФА) та Спілку європейських футбольних асоціацій (УЄФА) усунути від участі в міжнародних матчах російські збірні та клуби, що сильно вдарило по розвитку футболу країни-агресора.

Однак, замість того, аби засудити військові дії, Російський футбольний союз (РФС) відчайдушно намагається позиватися до міжнародних організацій. Та всі їхні спроби марні, повідомляє видання Чемпіонат.

Зазнавши невдачі у судах, футбольні функціонери РФС, аби хоч якось компенсувати своє самолюбство, вирішили вдатися до своїх уже традиційних методів – шантажу і погроз. У рф офіційно заговорили, що готові залишити ФІФА на знак протесту.

Про те, що рішення вийти з ФІФА може бути ухвалене, заявив голова Російського футбольного союзу Алєксандр Дюков.

«До виключення РФС із ФІФА не дійде, думаю. Діалог ведеться, ми ведемо певні консультації. Однак рішення стало для нас несподіваним. Очікуємо найближчим часом отримати якісь роз’яснення, чому перед його ухваленням не було жодних консультацій. Сподіваємося, що найближчим часом ця ситуація вирішиться. Це не моє рішення, бюро чи виконкому – це рішення конференції. Якщо всі разом ухвалять рішення про вихід із ФІФА, то технічну складову ми візьмемо на себе. Але це рішення має бути гранично виваженим. Молоді гравці, тренери і всі повинні розуміти, що у такому разі вони надовго будуть позбавлені можливості брати участь у міжнародних турнірах. Так, зараз вони цього позбавлені, але зараз триває процес оскарження, а також тривають консультації. Є можливість, що ухвалене рішення щодо РФС буде змінено»

— Алєксандр Дюков,
голова Російського футбольного союзу

Читайте також

У світі запроваджено понад 130 санкцій щодо російської федерації та білорусі, які передбачають виключення їхніх спортсменів із міжнародних спортивних організацій, позбавлення можливості брати участь у міжнародних змаганнях та проведення таких змагань на своїх територіях.

російські спортсмени просяться до збірної Казахстану, щоб обійти західні санкції.

Українська асоціація футболу буде вимагати від росії відшкодувати збитки, завдані футбольній інфраструктурі через військову агресію. Планується подати позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Тим часом Англійська Прем’єр-ліга (АПЛ) призупинила дію контракту на показ своїх футбольних матчів у росії.

Визнання у лютому росією незалежності терористичних «ЛНР» і «ДНР» боляче вдарило по російському футболу.