Джонсон повідомив, куди відправлять українців, які прибули до Британії нелегально

Прем’єр Британії Борис Джонсон допустив, що українських біженців, якщо вони нелегально прибудуть до Британії, можуть вислати до Руанди. Хоча таку ситуацію він вважає малоймовірною.

Британія домовилася з Руандою, що відправлятиме до країни нелегалів, аби вирішити проблему біженців, що перетинають Ла-Манш у пошуках притулку, сказав Джонсон під час візиту до Руанди, пише The Guardian.

Раніше Джонсон заявляв, що перспектива відправлення українських біженців до Руанди відповідно до скандальної урядової схеми, оприлюдненої у квітні, «просто не відбудеться». Але тепер, відповідаючи на запитання, чи можуть українці, які прибувають до Британії нелегально на човнах, зіткнутися з депортацією до східної Африки, Джонсон допустив таку можливість, хоча й підкреслив, що уряд надав українцям достатні законні варіанти для прибуття.

«Єдині обставини, за яких люди будуть відправлені до Руанди, це якщо вони прибудуть до Великої Британії нелегально, і тим самим підірвуть безпечні та законні маршрути, які ми маємо. Думаю, ми даємо українцям 130 тисяч віз, і вони мають як мінімум два дуже хороші маршрути для приїзду до цієї країни», – зауважив глава британського уряду.

«Але якщо ви приходите сюди нелегально… Я боюся, що відповідь, гадаю, так, теоретично це може статися. Але я думаю, що це малоймовірно», – додав він.

Читайте також:

Німецька благодійна організація Diakonie Katastrophenhilfe, що підтримує постраждалих і надає гуманітарну допомогу, зможе виплачувати біженцям у Польщі по 700 злотих (близько 4593 гривень) і 600 злотих – на кожного іншого члена сім’ї.

У школах Литви ввели 5 уроків української мови на тиждень для школярів-біженців з України.

Майже 50% українських біженців у Польщі хочуть повернутися в Україну, як тільки закінчиться війна. Водночас близько 17% біженців планують залишитися в цій країні назавжди.