Спецслужби РФ “напихали” наркотиками військових ЗСУ, які воюють на Донбасі – ДБР

Українські правоохоронці викрили міжрегіональне етнічне наркоугруповання, яке контролювало виробництво та розповсюдження наркотиків.

Збували заборонені речовини передусім серед Збройних сил України та інших військових формувань, які воюють на сході, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань 24 червня.

“Діяльність наркоугруповання курирували спецслужби Російської Федерації. Метою розповсюдження наркотичних засобів (метадону, амфетаміну, марихуани та інших. – Gazeta.ua) серед військовослужбовців було на постійній основі підривати бойову готовність наших військ”, пояснили у відомстві.

Зазначається, що “масштабну спецоперацію” з ліквідації угруповання провели в Дніпропетровській, Київській та Житомирській областях. Викрита організація налічувала понад 40 осіб, зокрема громадян Республіки Білорусь. Мала “чітку ієрархічну структуру”, лабораторії, розгалужені канали поширення наркотиків, в тому числі через довірених осіб “операторів” та посередництвом одного із поштових відправників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: Кириленко назвав напрямки, на які Росія кидає усі сили

“Використовуючи свій авторитет та наявні зв’язки, один із керівників організації вибудував стійкі незаконні відносини зі службовими особами правоохоронних органів, яким систематично сплачував “данину” за непритягнення представників злочинної організації до кримінальної відповідальності”, додали в ДБР.

В межах спецоперації провели 27 обшуків. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів вилучили:

– майже 2 кг наркотичних засобів, що становить 13 тис. доз;
– велику кількість ювелірних виробів із золота;
– 14 автомобілів, у тому числі преміумкласу;
– телефони, комп’ютерну техніку тощо;
– $180 тис. та 1 млн грн готівкою.

Усіх причетних до схеми збуту наркотиків встановили. Ватажків угрупування затримали. За скоєне їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна, додали в ДБР.

Російські пропагандисти намагаються очорнити українських військових. У розповсюдженому фейку йдеться, що полонений український військовий нібито розповів про вживання наркотиків товаришами по службі, зокрема командирами. З його слів, він навіть був свідком обміну боєприпасів на наркотики. У Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України наголошують, що це брехня.