Розвідка США повідомила про мінування росією підходів до південних портів України

Дані розвідки США свідчать, що російський флот отримав наказ замінувати підходи до портів Одеси й Очакова, а також замінувати гирло Дніпра, щоб унеможливити морський експорт з України.

росія, як відомо, наполягає, що експорт заблокований через те, що Україна замінувала свої порти, повідомляє The Guardian, не називаючи імені посадовця США, від якого отримали інформацію.

«США мають інформацію, що Чорноморський флот отримав розпорядження блокувати порт Одеси й Очакова. Ми можемо підтвердити, що росія, хоча публічно заперечує мінування північно-західної частини Чорного моря, розміщує міни поблизу Очакова. І також є ознаки того, що раніше вони замінували Дніпро», – прокоментував він.

Також США оприлюднили супутникові знімки, які засвідчують наслідки російського ракетного удару по другому найбільшому в Україні зерновому терміналу біля Миколаєва 4 червня.

«Знімки підтверджують, що знищені три силоси і конвеєрна система, що забезпечує завантаження зерна на судна. Через цю атаку потужність терміналу знизилася щонайменш на третину», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, українська берегова оборона заважає росії розмістити флот у північно-західній частині Чорного моря та створювати загрозу для Одеської області. Таких висновків дійшла британська розвідка.