У Маріуполі видаватимуть гуманітарку, але не всім

Мешканці захопленого Маріуполя Донецької області отримуватимуть гуманітарну допомогу. Однак не всі можуть на неї розраховувати від російських окупантів.

Від 1 липня отримуватимуть гуманітарку лише непрацездатні жителі тимчасово захопленого міста. Для цього треба написати відповідну заяву, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram 24 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повільна смерть: у Маріуполі горить сміттєзвалище, окупанти його не гасять

Через шість днів гуманітарну допомогу зможуть отримати люди з інвалідністю 1-ї і 2-ї групи, матері-одиначки з дітьми до 18 років, багатодітні сім’ї з трьома і більше дітьми, діти-сироти й вагітні жінки.

“Хто не встигне або не подасть через відсутність інформування, залишиться голодним в прямому сенсі”, – повідомив представник мерії.

У місті залишаються приблизно 150-170 тис. людей. Мешканці п’ють воду з каналізації. У місті поширюється холера, грабують пенсіонерів.

У травні журналісти повідомляли про четверте місце масового поховання вбитих окупантами мешканців.

Російські війська вбили понад 22 тис. маріупольців, що вдвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни.

Окупанти проводять у тимчасово захопленому Маріуполі “перепис населення” і пропонують “послуги” з поховання за 10 тис. грн. Під час “перепису” у людей вимагають документи, що посвідчують особу, а також відбитки пальців.