Гордість і біль: чотири місяці війни у фото

Чотири місяці триває героїчне протистояння українського народу проти російської навали.

Ці чотири місяці продемонстрували, що ми здатні спільно захищати нашу країну та нашу свободу. Gazeta.ua зібрала кадри героїчної боротьби, життя та смерті.

За цей час понад 5 млн українців були змушені покинути свій дім та поїхати за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ вбила ще 14 дітей в Україні

Терористи окупували Маріуполь і створили там справжнє гетто для українців. Окупанти знущаються з людей, не дають їжі. У місті немає питної води. Маріупольці змушені виживати в нелюдських умовах.

Триває героїчна боротьба за Луганську область. ЗСУ чотири місяці відбивали загарбників. Сьогодні, 24 червня, змушені були відійти на більш укріплені позиції. Кількість зброї окупантів значно переважає.

Росіяни депортували майже 1,2 млн українців на територію РФ. Серед депортованих 240 тис. дітей, з яких 2 тис. сироти.

Українські захисники продовжують завдавати окупантам колосальних втрат. За чотири місяці воїни знищили понад 34 530 загарбників. Безперебійно знищують і ворожу техніку.

Від початку повномасштабної агресії РФ українські захисники звільнили 1026 населених пунктів України від російських окупантів. У деблокованих містах і селах вже відновлюють інфраструктуру.

Під тимчасовою окупацією залишається частина Луганської та Донецької областей. Запорізька захоплена на 60%. Маріуполь повністю перебуває під владою росіян. З початку війни терористи вбили там понад 22 тис. цивільних.