Угорщина закликала Євросоюз “заспокоїтися” із санкціями проти РФ

Угорщина заявляє, що Європейський Союз повинен припинити посилювати санкції проти Російської Федерації.

Замість цього потрібно наполягати на припиненні вогню та мирних переговорах, заявив політичний радник прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана агентству Reuters.

“Європейська економіка перебуває в дуже поганому стані й санкції шкодять їй більше, аніж РФ. Зараз виходить так, що більше санкцій ми ухвалюємо, то в гіршому становищі опиняємося. А росіяни? Так, їм теж боляче, але вони витримують. І що гірше вони просуваються в Україні”, заявив учора в кулуарах саміту лідерів ЄС Балаж Орбан, який не є родичем угорського прем’єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга світова не навчила Будапешт в МВС відповіли угорському спікеру

З лютого Євросоюз затвердив шість пакетів економічних санкцій проти Росії. Радник Орбана вважає, що на цьому потрібно зупинитися.

“Ми підтримали шість попередніх пакетів санкцій, тому що їхнє ухвалення було важливим для об’єднаної європейської відповіді. Але слід усвідомити, що така позиція зашкодить не лише росіянам, а й економіці Європи. Тому ми пропонуємо заспокоїтися та проаналізувати ситуацію. Усвідомити, що треба щось робити по-іншому. Ми повинні щось придумати. Переговори, припинення вогню, мир, дипломатія. Ось наше рішення”, додав він.

Президент України Володимир Зеленський 21 червня поговорив з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном і запросив його відвідати Київ. Зеленський повідомив про домовленість розвивати співпрацю в енергетичній сфері.

ЗМІ називали Обрана “другом російського лідера Володимира Путіна”. Угорщина блокувала нові санкції проти країни-агресорки Російської Федерації, не бажаючи відмовлятися від російської нафти. У травні Угорщина заявила, що не блокуватиме членство України в ЄС, коли до цього дійде.

У квітні Орбан, партія якого перемогла на парламентських виборах, називав Зеленського своїм супротивником. Загравання з Росією не принесе йому користі, адже угорці європейці, відповів на таку заяву Зеленський.