У Міноборони створили додатковий дивізіон для захисту Києва: що відомо

Міністерством оборони України сформовано річковий дивізіон катерів з метою посилення оборони Києва.

«З ініціативи командувача Сухопутними військами нами був сформований загальний дивізіон військових катерів на півночі Дніпра для забезпечення підтримки сухопутних військ на прирічкових операційних районах», – розповів командувач ВМС України Олексій Неїжпапа, повідомляє телерадіостудія Міноборони «Бриз».

За його словами, річковий дивізіон зараз виконує завдання в підпорядкуванні Сил оборони Києва для забезпечення підрозділів, що діють біля Дніпра.

Він також зазначив, що в перспективі на Дніпрі з’явиться флотилія річкових катерів, що складається з декількох дивізіонів, які будуть розміщені в різних містах.

Нагадаємо, окупанти намагаються посіяти паніку серед жителів звільнених територій. Для цього росія поширює інформацію про нібито новий наступ на Київ.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що потрібно усвідомлювати, що загроза для столиці існуватиме завжди.

Голова Київської військової адміністрації генерал Микола Жирнов повідомив, що ознак формування російських військ для наступу на українську столицю зараз немає, проте небезпека залишається.