Українські бійці відійшли від Сіверськодонецька – Гайдай

Збройні сили України вийшли із Сіверськодонецька на Луганщині.

Запеклі бої за місто тривали понад місяць. Вихід українських військ із Сіверськодонецька 24 червня підтвердив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у коментарі hromadske.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні підірвали авто ще одного колаборанта

Перед тим керівник області розповів, що ЗСУ відійдуть на більш укріплені позиції. Наші захисники отримали таку команду, повідомив Гайдай у п’ятницю близько 8:00.

“Ніхто не кидає наших військових. Ніхто не допустить оточення. Зараз перебувати на розбитих позиціях заради того, щоб просто там бути, немає сенсу. З кожним днем пропорційна кількість загиблих на незакріплених територіях може зростати”, сказав він.

З першого дня повномасштабного вторгнення росіяни бомбардували Сіверськодонецьк з усієї можливої зброї. Декілька разів окупанти робили спробу захоплення міста. Проте ЗСУ успішно відбивали ворога. Після невдач у Київській, Чернігівській та Сумській областях російський агресор зосередив основні сили на захопленні Донбасу.

Окупанти тричі змінювали “дедлайн” захоплення Луганської області. Крайньою датою було 26 червня. Росіяни кинули всі сили, щоб окупувати всю Луганську область найближчим часом.

Гайдай казав, що в місті обстріляно понад 90% будинків. Критично зруйновані 80%. Їх неможливо відновити. Зазначав, що з боку Тошківки і Золотого ворог просувається до Лисичанська. Пояснив, що Лисичанськ складний за своїм ландшафтом. У місті багато пагорбів і крутих спусків. Тому має бути багато оборонних пунктів.