Фінансував війну: СБУ заблокувала активи російського олігарха на понад 1 млрд грн

Служба безпеки України припинила діяльність організації, яка займалась незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах.

Нею керував “впливовий російський бізнесмен”. Йому належала ціла фінансово-промислова група, повідомила пресслужба СБУ 24 червня.

Сума заблокованих СБУ активів видобувних компаній олігарха становить понад 1 млрд грн.

“У Київській та Житомирській областях його комерційні структури займались масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків до держбюджету. Бізнесмен систематично виправдовував російську агресію, заперечував злочини окупантів і підтримував терористичні організації на сході України. Також став засновником однієї з російських компаній разом з “міністром” так званої ДНР”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закликав до ліквідації України: СБУ повідомила про підозру директору Russia Today

За даними СБУ, свої мільйонні прибутки компанія направляла на фінансування повномасштабної агресії РФ. Також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України.

Зловмисники причетні і до схем рейдерських захоплень спеціалізованих підприємств надровидобувної галузі України, зазначили у відомстві.

Раніше СБУ заблокувала діяльність компанії, яка ремонтувала вантажні літаки РФ.

Росія в обхід санкцій хотіла ремонтувати судна типу “Ан”. Для цього країна-агресорка зареєструвала в одній з країн Близького Сходу фірму-“прокладку”, яка нібито немає стосунку до Москви.