Прикриватимуться місцевими: в Маріуполі окупанти готуються до контрнаступу ЗСУ

У знищеному та заблокованому Росією Маріуполі на Донеччині окупанти будують фортифікаційні споруди під виглядом житлових будинків.

Так вони готуються до контрнаступу Збройних сил України й хочуть використовувати маріупольців як “живий щит”, повідомила пресслужба Маріупольської міської ради 24 червня з посиланням на мера міста Вадима Бойченка.

За його словами, будувати окупанти почали “без зайвого розголосу”. Роботи тривають у північно-західній частині майже на межі території міста.

“Тобто саме з орієнтовного напрямку контрнаступу ЗСУ. Є інформація від маріупольців, що за цими новими спорудами окупанти одразу виривають окопи та розташовують техніку. А людей не випускають з міста, щоб потім прикриватись мирними жителями”, розповів Бойченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доба на вивезення речей: у Маріуполі окупанти знущаються з людей

У Мангуші в Донецькій області окупанти анонсували “велике будівництво” п’ятиповерхового будинку. Зводити його збираються біля виїзду з міста. Водночас міноборони РФ будує поряд фортифікаційні лінії оборони, тобто окупанти планують прикриватися “живим щитом”.