Лавров “розганяє” фейкові заяви щодо війни в Україні – РНБО

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 24 червня.

Міністерство оборони Російської Федерації поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у п’ятницю пресслужба ЦПД у Telegram.

“До дитячої лікарні Харкова бойовики нацбату “Кракен” насильно привозять медперсонал та хворих дітей з інших медзакладів. Будівля лікарні замінована і неонацисти планують її підірвати з початком завдання військами РФ артударів по Харкову”, заявило російське відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фейки РФ: розкрили чергову порцію брехні від російських пропагандистів

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що європейські держави нібито підштовхують Київ до діалогу з Москвою, але цьому перешкоджають Велика Британія та Сполучені Штати Америки. Мовляв, при поверненні за стіл переговорів Росія врахує “небажання звільнених регіонів повертатися під контроль України”. Це маніпуляція, попереджають в РНБО.

“Генеральний секретар ООН своїми діями затягує продовольчу кризу та не дає можливості швидше відправити зерно. Водночас Антоніу Гутерреш намагається спочатку домовитися про українське зерно, а вже потім про російське”, дезінформує Лавров.

Росія використовує їжу як зброю у війні з Україною й одноосібно несе відповідальність за глобальну продовольчу кризу. Європейська Рада зажадала від Росії негайно припинити атаки на сільськогосподарські об’єкти і вивезення зерна, а також розблокувати Чорне море. Зокрема, Одеський порт, щоб дозволити експорт зерна і комерційні судноплавні операції.