Захисникам Сєвєродонецька наказали відходити на нові позиції

Оборонці Сєвєродонецька на Луганщині отримали наказ відходити на нові укріплені позиції. За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, це зроблено, аби не допустити оточення, і щоб ЗСУ могли повноцінно вести бої проти рф. 

Про це Гайдай розповів в ефірі каналу ДОМ, передає УП.

На жаль, доведеться відводити наших хлопців. Це те, про що ми говорили, що не потрібно розводити зраду, ніхто не залишає наших хлопців, ніхто там не допустить оточення. Зараз та ситуація, коли перебувати на розбитих за багато місяців позиціях, просто щоб там перебувати, немає сенсу. Бо з кожним днем пропорційно кількість загиблих на незакріплених позиціях може рости. Тому прийнято рішення, щоб українські захисники відходили на нові позиції, на нові укріплені райони і вже звідти нормально і повноцінно вели бойові дії і завдавали втрат ворогу

— Сергій Гайдай
голова Луганської обласної військової адміністрації

Водночас, ні Генштаб ЗСУ, ні Міноборони про таку команду не повідомляли.

Нагадаємо, на Сєвєродонецькому напрямку противник здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Лисичанська, Сєвєродонецька, Білої Гори, Вовчоярівки, спірного та Берестового. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Лисичанськ та Борівське. Тривають бойові дії за місто Сєвєродонецьк.

Аналітики кажуть, що штурмові операції Лисичанська не забезпечить росії вирішальної переваги у війні, як і можливе захоплення Сєвєродонецька. Темпи наступу окупантів найближчими тижнями значно знизяться. До цього українські війська зупинили ворожий наступ у напрямку південної околиці Лисичанська. Росіяни зазнали втрат та відступили, тепер підтягують резерви.