рф взялась за розмінування акваторії порту Бердянськ

Російські загарбники почали розміновувати акваторію порту Бердянська у Запорізькій області. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні станом на 24 червня. 

В рамках логістичного забезпечення окупанти намагаються розмінувати акваторію морського порту Бердянськ.. Українські партизани продовжують спротив на тимчасово захоплених територіях. Тотальний спротив українців триває.

— Генеральний штаб ЗСУ

Генштаб додав, що на Південнобузькому напрямку ворог активних дій не вів. Обороняється та намагається проводити контрбатарейну боротьбу. рф завдала авіаційного удару по позиціях наших військ в районі населеного пункту Біла Криниця. Однак українська авіація, на відповідних ділянках, вдарила по скупченнях ворога у відповідь.

Нагадаємо, у неділю вранці, 12 червня, в тимчасово окупованому Бердянську прогриміли три потужні вибухи.

Так звана окупаційна влада у Запорізькій області заявила про плани автоматично давати російське громадянство народженим після 24 лютого дітям. Також окупаційна влада Бердянська створює штучні черги в ЦНАПи, щоб продемонструвати нібито «бажання» місцевих жителів отримати російські паспорти.