Гайдай про тактику ЗСУ на Донбасі: “Ми виснажуємо росіян”

Збройні сили України на Донбасі стримують ворожі наступи наскільки це можливо.

Українські військові готуються до найгіршого сценарію. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в інтерв’ю Forbes.

“Військова абетка говорить про те, що у разі атаки втрати тих, хто обороняється, і тих, хто наступає, 1:4. Ми виснажуємо російську армію максимально”, каже він.

Додає, що військове командування бачить всю ситуацію, яка відбувається у Донецькій, Луганській, Харківській областях, і приймає глобальні рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зайшли в Миколаївку на Луганщині – Гайдай

За його словами, зараз відбувається війна артилерії. Українські захисники професійно б’ються, але у ворога переважає кількість зброї.

“Ми чекаємо не просто поодинокі поставки, а чекаємо, коли в нас буде достатня кількість важкої зброї. Якщо нам, наприклад, дадуть 10 американських гармат М777, ми подякуємо, але цього буде недостатньо, щоб зупинити російську навалу”, заявив він.

У першу чергу стоїть завдання зберегти життя українських бійців.

“Але якщо всюди відступати, ми скоро будемо битися в Карпатах. На жаль, немає війни без загиблих, і в нас їх багато… У Росії зберігаються військові склади практично з усього Радянського Союзу. Ця зброя застаріла, вона не завжди потрапляє в ціль, але її просто “завались”, пояснює.

Гайдай додає, що не можна недооцінювати ворога.

“Давайте будемо чесними, росіяни, звісно, нащадки Радянського Союзу, який під час війни використовував розповсюджену тактику закидати супротивника “м’ясом”. Але там є офіцери, які грамотно ведуть бойові дії, є спецпризначенці, які професійно воюють”, підсумував.

Зранку, 24 червня, Гайдай повідомив, що Збройним силам України доведеться відійти від Сіверськодонецька. За його словами, захисники вже отримали таку команду. Зазначає, що з боку Тошківки і Золотого ворог просувається до Лисичанська.