Аналітики США спрогнозували, коли окупанти припинять наступи

Російські окупанти у найближчі тижні припинять наступи, що дозволить українським захисникам розпочати контрнаступи.

Це прогнозують американські аналітики з Інституту вивчення війни (ISW).

За їхньою інформацією, Білорусь не планує вступати у війну проти України, але може вдатися до провокацій.

Зазначається, що упродовж останніх кількох днів російські війська досягли значних успіхів у районі Сіверськодонецьк-Лисичанськ на Луганщині, і українські війська продовжують зазнавати помітних втрат. Водночас українські сили в основному досягли своєї мети в битві, уповільнивши наступ російських сил.

ISW переконаний, що втрата Сіверськодонецька та Лисичанська не стане серйозним поворотним моментом у війні.

Аналітики припускають, що російські наступальні операції зупиняться найближчими тижнями, незалежно від того, захоплять чи ні російські сили район Сєвєродонецька-Лисичанська. І це дасть українським силам можливість розпочати контрнаступи.

Ключові висновки ISW:

1. Білоруській військові проводять навчання вздовж українського кордону, але навряд чи вступлять у війну через їхні слабкі можливості та негативні внутрішні наслідки військової участі з боку Росії.

2. Російські війська, ймовірно, наблизилися до південних околиць Лисичанська і посилюють своє угруповання навколо Сіверськодонецька, щоб завершити захоплення цих двох міст. Ці досягнення ще більше погіршать російські шанси в подальших операціях в Україні.

3. Загарбники намагаються оточити українське угруповання в Гірському та Золотому. Імовірно, намагаються взяти під контроль ці населені пункти.

4. Окупанти, ймовірно, перекрили наземні українські лінії зв’язку вздовж траси Т1302 і використовують нещодавні досягнення вздовж шосе для посилення штурму Лисичанська.

Доповнюється…