Росія вимушено використовує в Україні пілотів-“вагнерівців” – розвідка Великої Британії 

Росія використовує на війні проти України пілотів-найманців з приватної військової компанії “Вагнер”, оскільки має нестачу належно підготованого особового складу та бойові втрати.

Про це повідомила пресслужба міноборони Великої Британії 24 червня з посиланням на дані свої розвідки.

Зазначається, російські військово-повітряні сили, ймовірно, щосили намагаються підтримати вторгнення в Україну з достатньою кількістю екіпажів. Розвідка стверджує, що на це вказує використання відставних співробітників, які зараз працюють за контрактом з групою “Вагнера”.

“Ймовірно, це пов’язано із поєднанням недостатньої кількості належним чином підготовленого особового складу в Росії та її бойових втрат”, – ідеться в огляді.

Розвідка нагадала, що українські військові захопили пілота збитого нещодавно російського штурмовика Су-25. Льотчик виявився “вагнерівцем”.

Зазначається, що під час виконання своїх місій він використовував комерційні пристрої GPS, а не російське військове навігаційне обладнання.

Імовірно, це вказує на те, що літаки пілотів “Вагнера” є старішими моделями Су-25, і що ВПС Росії не надають “Вагнеру “сучасне обладнання.

Доповнюється…