Росіяни зайшли в Миколаївку на Луганщині – Гайдай

Російські війська захопили Миколаївку Луганської області.

Збройні сили України відбили атаку на Лисичанськ. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

Лисичанськ та Борівське витримали авіаційні удари.

Зі всіх наявних видів озброєння російська армія відкривала вогонь по Сіверськодонецьку, Білій Горі, Вовчоярівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знайшли і розбили дві групи ворожих диверсантів на Донбасі: “залишки” втекли

“У Сіверськодонецьку окупанти пошкодили територію “Азот” та цегляного заводу. Обстріляли селища Синецький та Павлоград та три розбиті декілька тижнів тому мости. Багато будинків та приміщеннь житлово-комунального господарства зруйновано в Лисичанську. Страждають від російських снарядів навколишні села”, пише Гайдай.

Крім того, в Лисичанську знайдені тіла двох загиблих. Пораненого чоловіка госпіталізовано до Чернівців.

“23 червня та сьогодні зранку окупанти вели наступ у районі Мирної Долини, де тривають бойові дії. Наступ ворога в районі Борівського успішно зупинений”, підсумував.

Армії РФ не вистачає чисельності та сили для успіху в боях на сході України. Окупанти активізували зусилля з перекриття українських ліній зв’язку на трасі Т1302 Бахмут − Лисичанськ для підтримки своїх операцій у напрямку Лисичанська.

У ISW прогнозували, що росіяни зможуть взяти Лисичанськ під свій контроль найближчими тижнями. Як бачимо, ситуація погіршується.

В інституті зазначили, що росіянам, ймовірно, будуть потрібні подальші затяжні бої з українськими військами, подібні до блокадних боїв у Маріуполі та Сіверськодонецьку, щоб захопити місто.