Франція обійдеться без російського газу

Франція зможе обійтись без російського газу.

“Ми можемо обійтися без російського газу. Це передбачає, що всі танкери зі зрідженим газом прибудуть вчасно і ми зможемо з комфортом заповнити наше стратегічне сховище”, – заявив міністр енергетичного переходу Франції Аньєс Панньє-Рунаше, пише Le Figarо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відключив частину країн ЄС від російського газу

Прем’єр-міністр Елізабет Борн раніше сказала, що Франція має намір до початку осені заповнити свої газові сховища майже на 100%. Наступного року в країні збираються збудувати новий плавучий LNG-термінал, щоб забезпечити його постачання.

Франція припинила імпорт російського газу з трубопроводу Німеччини. Постачання припинили ще 15 червня, заявив французький оператор газотранспортної системи GRTgaz.

Водночас Франція збільшила постачання газу з Італії: у середньому понад 100 ГВтч на добу з 1 березня з піками, що спостерігаються, 220 ГВтч на добу в певні періоди в травні.

Щоб повністю позбавитися нафтової і газової залежності від Росії, Євросоюз витратить близько 195 млрд у наступні п’ять років і знизить споживання енергії на 13%. ЄС також планує подвоїти обсяги “зеленої” енергії до 1236 ГВтч.