У Держдумі РФ запропонували гатити по посольству США в Києві

У Держдумі Російської Федерації запропонували обстрілювати посольство США в Києві через постачання пускових установок HIMARS.

У Росії думають, що постачання пускових установок може спровокувати Третю світову війну. Таку думку висловив Депутат Держдуми РФ і заступник комітету з нацоборони Юрій Швиткін, передає росЗМІ “Лента.ру”.

“Це (постачання систем HIMARS Gazeta.ua) вкотре підкреслює рух крок за кроком до Третьої світової війни з боку США. Слід розуміти, що ми повинні жорстко відреагувати. На мою думку, сьогодні реакція має стосуватися і тих країн, які постачають озброєння (Україні Gazeta.ua)”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США шукають протикорабельні ракети для України – ЗМІ

За словами Швиткіна, центр ухвалення рішень про постачання зброї саме посольство США у Києві.

“Я гадаю, що рано чи пізно це стане ціллю для збройних сил Росії, народної міліції (так званих Gazeta.ua) ДНР і ЛНР. Моя позиція треба нищити урядовий квартал в Києві, варто знищувати відповідні точки. Так, ця робота триває з боку міністерства оборони (Росії Gazeta.ua), але треба завдати більш масованих ударів”, висловився депутат.

Він додав, що “дивитися на це паскудство ми не будемо. Поки б’ють по одній щоці, другу ми не підставлятимемо”.

Американські ракетні артилерійські системи HIMARS вже прибули в Україну.

1 червня США повідомили, що передадуть Україні реактивні системи залпового вогню HIMARS. РСЗВ і боєприпаси до них передбачає новий пакет військової допомоги.