Відео: Зеленський терміново звернувся до українців

Україна чекала на статус кандидата на вступ до Європейського Союзу 120 днів та 30 років.

Про це у своєму відеозверненні заявив президент України Володимир Зеленський.


Володимир Зеленський
Президент України

«Щойно отримали кандидатство, це перемога. Чекали 120 днів і 30 років, а потім переможемо ворога і будемо відпочивати. А, може, для початку відбудуємо Україну, потім вже відпочинемо. А, може, навіть переможемо, відбудуємо, вступимо в ЄС і потім будемо відпочивати. А може і не будемо відпочивати. Хоча ні, діти образяться. Але точно переможемо»

Нагадаємо, сьогодні, 23 червня, під час саміту в Брюсселі Європейська рада надала Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. Рішення одностайно підтримали усі лідери країн ЄС.

Як повідомлялося, 28 лютого президент України Володимир Зеленський підписав заявку на вступ України до ЄС. Він заявив, що після повномасштабного вторгнення рф, Україна звернеться до Євросоюзу щодо невідкладного вступу за новою спеціальною процедурою.

На початку травня Україна заповнила другу і фінальну частину опитувальника для отримання статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

8 червня Європейський парламент підтримав резолюцію, якою рекомендував Раді ЄС надати Україні статус кандидата на вступ до спільноти на саміті 23-24 червня. Також Європарламент буде радити закупити для України зброю для відбиття агресії рф.

17 червня Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Рішення ухвалене не через війну, а з огляду на досягнутий нашою країною за останні 8 років прогрес.

Статус України як кандидата на членство в ЄС, підтримав навіть типовий сателіт Кремля, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Водночас, прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта вважає, що інтеграція України в ЄС добром не закінчиться.