“Чекали 120 днів і 30 років” – Зеленський відреагував на історичне рішення ЄС

Президент Володимир Зеленський відреагував на рішення саміту Європейського союзу, який погодив статус кандидата на вступ у блок для України.

“Щиро вітаю рішення лідерів ЄС надати Україні статус кандидата. Це унікальний та історичний момент у відносинах Україна і ЄС”, написав глава держави.

Зеленський подякував голові Європейської Ради Шарлю Мішелю, президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн і лідерів ЄС за підтримку.

“Майбутнє України в ЄС”, заявив.

Sincerely commend EU leaders’ decision at #EUCO to grant 🇺🇦 a candidate status. It’s a unique and historical moment in 🇺🇦-🇪🇺 relations. Grateful to @CharlesMichel, @vonderleyen and EU leaders for support. Ukraine’s future is within the EU. #EmbraceUkraine https://t.co/o6dJVmTQrn

Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) June 23, 2022

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає від ЄС 9 млрд – Bloomberg

“Це перемога. Чекали 120 днів і 30 років. А потім переможемо ворога і будемо відпочивати. А може спочатку відбудуємо Україну, а потім вже відпочинемо. А може навіть преможемо, відбудуємо, вступимо в ЄС і потім будемо відпочивати. А може і не будемо відпочивати. Хоча ні, діти образяться. Але точно переможемо”, сказав президент у відеозверненні.

23 червня всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку.

В уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року.

Серед вимог ЄС – призначення директора Національного антикорупційного бюро і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.